Brannslokkingsutstyr
       
Thermax Norge AS leverer et komplett program innen håndslokkere, brannslanger, branntromler og brannskap.

Velg riktig slokkeutstyr.
Når man snakker om branner og brannslokking så deles dette inn i klasser:
 • A (brann i papir og treverk)
 • B (væskebranner)
 • C (gass)
 • D (metallbranner)
 • F (frityrbranner)

Håndslokkeapparater har ulike egenskaper og bruksområder og det er viktig med rett slokkemiddel på rett sted.

Nyhet! 
Flamex Miljøslokker - en vannbasert A-klasse håndslokker som ikke forurenser! Flamex Miljøslokker er en ideell håndslokker for hoteller, sykehus, skoler, offentlige lokaler og boliger, ettersom den er vannbasert og dermed miljøvennlig. Flamex Miljøslokker inneholder en nøytral vannbasert væske med pH-verdi 7,5, som ikke påfører sekundærskader ut over det vann gjør. For eksempel ødelegges ikke elektriske installasjoner. Denne helt nyutviklede brannslokkeren leveres i to størrelser, 6 liter (som er "vanlig størrelse) klasse 34A og 9 liter, som er godkjent som klasse 44 A. Flamex Miljøslokker er godkjent for A-klassebranner.

Vanlige ABC pulverapparater medfører ofte sekundærskader og økte tap på grunn av pulverstøvet som trenger inn i både apparater, tekniske installasjoner, møbler og tilstøtende rom. Vi anbefaler derfor bruk vann som slokkemiddel alternativt skum og CO2 hvor dette kan godkjennes.

Skumapparater (klasse A og B)har tilnærmet samme bruksområde som pulverbaserte apparater. De inneholder lettskum og vann, og har en rekke positive egenskaper ved brannslukking:

 • dekker over det brennende objektet og fjerner oksygenet
 • meget god kjølende egenskap
 • lett å samle opp etter brann, samt små sekundærskader

  CO2-apparater (klasse B) er spesielt godt egnet ved brann i elektriske anlegg og apparater. Bruk av slukkemiddelet medfører ikke behov for opprydning. En av de største fordeler med bruk av CO2-apparat er at man kan slokke brann på et konsentrert område og uten påvirkning av f.eks. annen apparatur og installasjon som måtte befinne seg i nærheten av brannstedet.

  En helt spesiell type branner er brann i frityrgryter. For dette formålet har man utviklet en spesialslukker. Denne håndterer både A og F branner og burde være førstevalget på ethvert storkjøkken.


 • Pivaset traller for håndslokkere
  Vi tilbyr spesialtraller til bruk for håndslokkere.
  Trallene er meget god egnet til varme arbeider og som beredskap i industrien og på byggeplasser.
  Det er plass til 2 stykker håndslokker pr. tralle og den har også 2 stykk bokser som kan brukes til brannteppe og eventuellt sveisehansker.
  Trallen leveres uten utstyr.

  Brannposter er en fellesnevner for slanger, tromler og skap. Vi har et stort leveringsspekter innen dette området og kan levere de fleste typer til gunstige priser.

  For mer informasjon kontakt: salg@thermax.no eller på tlf. 67975500

  Til toppen