Brannimpregnering

Brannimpregnering av tre og tekstiler

Thermax utfører brannimpregnering av både tre og tekstiler. Vi benytter oss av Flamex, som er en vannbasert, uorganisk væske for brannbeskyttelse av ubehandlet trevirke, kryssfiner, tekstiler og andre fuktabsorberende materialer som skal brannklassifiseres. Den har også meget gode egenskaper for brannslokking. Flamex er en norskutviklet miljøvennlig, giftfri og PH- nøytral, væske. Væsken er transparent slik…

Fleksible Flamex

Flamex kan påføres treet med sprøyt, kost eller rulle. Tekstiler impregneres ved hjelp av en pumpekanne (blomstersprøyte), eller dyppes i væsken. Dersom det er store kvanta trematerialer som skal impregneres, kan det være aktuelt å trykkimpregnere disse i en autoklave. Vi kan også være behjelpelig med dette.

En miljøvennlig løsning

Flamex er et miljøvennlig produkt med PH-7,5 (vann har PH-verdi 7,0). Væsken har en ekstremt god kjøleeffekt og tørrstoffene vil ligge uvirksomme i porene til treet når en temperatur på cirka 200 grader celsius. Ved denne temperaturen vil Flamex stenge oksygentilførselen til treet. Flamex beskytter i utgangspunktet alle stoffer og produkter som har evnen til å absorbere vann.

Kan utføres på egenhånd

Det er fullt mulig å utføre denne behandlingen selv. Flamex kan kjøpes hos Thermax, og vi vil veilede deg i utførelsen.

DOKUMENTASJON
OG MÅLING

DOKUMENTASJON
OG MÅLING

Godt gjort er bedre enn godt sagt

Vi skal måle, rapportere og kommunisere våre resultater og vår
fremdrift. Vi oppfordrer kunder, ansatte og leverandører til å holde oss
ansvarlig og å utfordre oss på vår bærekraftighet.

Les mer her

RELATERTE TJENESTER

SE ALLE TJENESTER

Service og vedlikehold av alt brannvernutstyr

Dører, lås og beslag

Branntetting